Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chişinău: Maşinile de pe marginea străzilor, din care se vinde carne sau lapte, vor rămâne fără autorizaţie

Gata cu produsele lactate şi carnea care se vând pe marginea drumului, din maşini improvizate. Primarul interimar al Chişinăului a solicitat pretorilor de sectoare să retragă toate autorizaţiile eliberate pâna acum. Ruslan Codreanu spune că vânzătorii ambulanti încalcă legea, iar carnea şi laptele nu sunt certificate de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor.

„Se interzice comercilizarea produselor de carne şi lactate din maşini ambulante, conectate nu ştiu cum la reţele „Lumteh”, parcate pe spaţii verzi, pe trotuare sau pe marginea carosabilului, mai ales că ele nu sunt autorizate de către ANSA”m a declarat astăzi Ruslan Codreanu, primarul interimar al Chişinăului
 
Zis şi făcut. La doar jumătate de oră după declaraţia primarului, la două maşini gasite pe strada Calea Ieşilor, sectorul Buiucani, au venit poliţiştii, care au luat actele la control. Vânzătoarele spun că nu înţeleg de ce vor să le retragă autorizaţia atât timp cât totul este legal.
 
 „-Este iată certificat de la ANSA, toate s-au arătat la poliţie, totul e în frigider.  Lumea toată e mulţumită de producţie.
- Nu aţi avut reclamaţii de la consumatori?
- Nu, nu, eu deja am 1 an şi nimeni nu a venit să spună că nu e bun, e trecut termenul sau ceva”.
 
Totuşi, locuitorii din zonă spun că preferă să meargă la magazin să cumpere asemenea produse. Carnea şi laptele din stradă nu le inspiră încredere.

Pretura sectorului Buiucani a eliberat 7 autorizaţii de comercializare, iar cea din sectorul Rîşcani – una. Specialiştii recomandă cetăţenilor, mai ales în ajunul sărbătorilor pascale, să cumpere produse alimentare  - carne, ouă, lapte şi brânzeturi  - doar din locuri autorizate.

Totodată, în cazul în care depistaţi nereguli, raportaţi acest lucru la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor sau la Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor.
 
Similare
RECOMANDĂRI