Clasamentul ţărilor europene cu cel  mai prielnic mediu pentru afaceri. Pe ce locuri se află România şi Republica Moldova
Sursa foto:profit.ro Vizualizari:

Clasamentul ţărilor europene cu cel mai prielnic mediu pentru afaceri. Pe ce locuri se află România şi Republica Moldova

România se află pe locul 32 într-un clasamentul european al ţărilor care oferă cel mai prielnic mediu pentru afaceri, în timp ce Republica Moldova este pe poziţia 42, înaintea Rusiei şi Ucrainei. Clasamentul EuCham analizează climatul economic din 46 de state europene, pe baza datelor privind uşurinţa de a face afaceri şi percepţia corupţiei publicate de Banca Mondială şi Transparency International.

Cu un scor de 58,65 de puncte, în scădere de la 59,65 de puncte în 2019, România se situează în jumătatea inferioară a clasamentului întocmit de Camera de Comerţ Europeană (EuCham), înaintea unor state ca Grecia, Bulgaria sau Serbia, însă după Ungaria şi Muntenegru, ţări aflate anul trecut în urma României, scrie profit.ro.

Pe primele locuri în topul celor mai bune destinaţii de investiţii din Europa se află statele din nordul continentului, în frunte cu Danemarca, care şi-a păstrat poziţia de lider, Suedia (în urcare cu un loc faţă de 2019), Norvegia (în coborâre cu un loc) şi Finlanda (în stagnare).

Elveţia a avansat o poziţie şi a intrat în Top 5, fiind urmată de Marea Britanie (în coborâre cu un loc), Germania, Olanda, Islanda şi Austria (toate în stagnare).

La polul opus, Ucraina şi Bosnia şi Herţegovina au rămas cele mai puţin primitoare ţări pentru oamenii de afaceri, fiind urmate de Albania (locul 44, în coborâre cu 2 poziţii), Rusia (stagnare).

Republica Moldova, care a coborât o poziţie faţă de ediţia de anul trecut, se află pe locul 42.

Dintre cele 46 de economii analizate, Armenia a consemnat cea mai semnificativă îmbunătăţire faţă de anul trecut, urcând 6 poziţii, până pe locul 33, în timp ce Macedonia a înregistrat cea mai mari scădere, pierzând 5 poziţii, până pe locul 36.  
Similare
RECOMANDĂRI