CMC a stabilit taxa pentru folosirea toaletelor publice instalate în parcurile din Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CMC a stabilit taxa pentru folosirea toaletelor publice instalate în parcurile din Chişinău

Consiliul Municipal Chişinău a stabilit taxa de 2 lei pentru a folosi o toaletă publică din cele opt date în exploatare pe parcursul anului trecut. De asemenea, aleşii locali au decis transmiterea toaletelor, construite de către Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare, în gestiunea Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi.

Solicitat de IPN, şeful DGLCA, Ion Burdiumov, a declarat că este vorba despre opt toalete publice amplasate în parcurile „Alunelul”, „La Izvor”, „Râşcani” şi „Valea Trandafirilor”. Acestea sunt construcţii modulare contemporane, cu sistem autonom de încălzire, cu cameră specială pentru persoane cu dizabilităţi. La fiecare unitate a fost instalat sistem de supraveghere video, pentru a evita vandalizarea.

Ion Burdiumov a menţionat că decizia de a transmite toaletele în gestiunea Spaţiilor Verzi vine în contextul în care angajaţii acestei subdiviziuni se află în permanenţă în parcuri. Iar taxa de doi lei s-a calculat în urma analizei fluxului de vizitatori. Aceşti bani ar urma să acopere salariul angajatului responsabil de curăţenie, dar şi cheltuielile pentru lumină şi apă.

Anul acesta, Direcţia planifică să mai construiască cinci veceuri moderne, inclusiv în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi Parcul Catedralei „Naşterea Domnului”.

Pentru construcţia unei toalete publice municipalitatea alocă în jur de 750 de mii de lei. Acestea sunt deschise în intervalul orelor 08.00 şi 22.00.
 
Similare
RECOMANDĂRI