CNA se declară instituţie apolitică şi anunţă că respectă hotărârile Curţii Constituţionale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CNA se declară instituţie apolitică şi anunţă că respectă hotărârile Curţii Constituţionale

Centrul Naţional Anticorupţie a emis o declaraţie prin care se declară instituţie apolitică care respectă deciziile şi hotărârile Curţii Constituţionale.

Centrul Naţional Anticorupţie, în calitate de instituţie de drept din Republica Moldova, fiind un organ specializat în prevenirea şi combaterea corupţiei, activând în baza principiilor legalităţii şi imparţialităţii, pornind de la obligaţia de a activa în strictă conformitate cu Constituţia Republicii Moldova, face următoarea declaraţie:

„CNA este un organ apolitic, nu acordă asistenţă şi nu sprijină niciun partid politic. Astăzi, instituţiile publice din Republica Moldova se află într-o situaţie fără precedent, când sunt somate de anumite forţe politice să nu respecte deciziile instanţei supreme – Curtea Constituţională.

În activitatea noastră, aplicăm necondiţionat toate hotărârile Curţii Constituţionale, chiar dacă unele din ele, în anumite situaţii, au făcut imposibilă tragerea la răspundere a unor persoane. În situaţia crizei actuale, atragem atenţia că nimeni nu poate să-şi asume dreptul de a decide, în mod arbitrar, pe care din hotărârile Curţii Constituţionale să le respecte şi pe care nu. Sfidarea principiilor de aplicare necondiţionată a Hotărârilor Curţii este un precedent periculos.

De aceea, fiind conştienţi că, nerespectarea Legii atrage după sine răspundere penală, îndemnăm toţi funcţionarii publici să se conducă în activitatea lor strict de prevederile Legii şi să nu se lase antrenaţi în jocuri politice şi lupta pentru putere”, se arată în declaraţia emisă de CNA.
Similare
RECOMANDĂRI