Comisia Electorală Centrală a adoptat noi hotărâri în contextul alegerilor locale noi din 29 mai 2022
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisia Electorală Centrală a adoptat noi hotărâri în contextul alegerilor locale noi din 29 mai 2022

Comisia Electorală Centrală s-a întrunit în şedinţă, astăzi, 08 mai 2022. Ordinea de zi a inclus două subiecte: cu privire la o contestaţie şi cu privire la confirmarea persoanei responsabile de finanţe (trezorier).

CEC a examinat documentele aferente contestaţiei domnului Gheorghe Crăciun, pretendent la calitatea de candidat independent pentru funcţia de primar al comunei Ghetlova, raionul Orhei. Comisia a respins contestaţia din lipsa argumentelor plauzibile care să susţină punctul de vedere al contestatarului.

CEC a constatat că, în urma verificării celor 7 liste de subscripţie prezentate (167 semnături), au fost confirmate ca fiind valabile doar 130 de semnături. De menţionat că, art. 138 alin. (1) din Codul electoral stabileşte că „Cetăţeanul Republicii Moldova îşi poate depune candidatura în calitate de candidat independent … pentru a fi ales primar – dacă este susţinut de 5 la sută din numărul alegătorilor din circumscripţie, dar nu mai puţin de 150 de persoane.”

Totodată, în cadrul şedinţei Comisia a confirmat persoana responsabilă de finanţe (trezorierul) din partea Partidului politic Partidul Nostru pentru perioada campaniei electorale a alegerilor locale noi din 29 mai 2022.

Hotărârile Comisiei Electorale Centrale sunt accesibile publicului interesat pe pagina oficială a instituţiei www.cec.md, la rubrica „Şedinţe CEC”, „Hotărâri CEC”.

Similare
RECOMANDĂRI