Comisia Internaţională a Juriştilor se arată îngrijorată de „viteza” cu care aprobă hotărâri Curtea Constituţională de la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisia Internaţională a Juriştilor se arată îngrijorată de „viteza” cu care aprobă hotărâri Curtea Constituţională de la Chişinău

Comisia Internaţională a Juriştilor (ICJ) şi-a exprimat îngrijorarea faţă de evoluţiile politice de la Chişinău, subliniind că situaţia creată „paralizează guvernarea ţării”.

Comisia mai subliniază că este îngrijorată şi de „viteza” cu care aprobă hotărâri Curtea Constituţională de la Chişinău.

„Pe parcursul săptămânii trecute Curtea Constituţională a Republicii Moldova a dispus dizolvarea Parlamentului, a invalidat alegerea şefului Legislativului, a numirii unui nou guvern şi a înlăturat preşedintele ţării. ICJ este deosebit de preocupat de procedura excesiv de rapidă prin care Curtea Constituţională a aprobat hotărârile sale de a dizolva Parlamentul şi de a înlătura un Preşedinte şi un premier”, se arată în comunicatul emis de Comisie.

„Aceste evoluţii apar pe fondul deficienţelor manifestate în independenţa instituţională a sistemului judiciar din R. Moldova, documentate într-un raport recent al ICJ”, se mai spune în comunicatul emis de ICJ.

Menţionăm că la 21 iunie, Comisia de la Veneţia se va expune pe marginea hotărârilor Curţii Constituţionale de după 6 iunie.
Similare
RECOMANDĂRI