Concluziile unui antreprenor, după o întrevedere cu premierul Chicu:  „Agricultorii sunt nişte evazionişti. Şi agricultura e business. Dacă ai ars, e treaba ta, tu ai vrut să faci agricultură”
Sursa foto:Diana Crudu/Facebook Vizualizari:

Concluziile unui antreprenor, după o întrevedere cu premierul Chicu: „Agricultorii sunt nişte evazionişti. Şi agricultura e business. Dacă ai ars, e treaba ta, tu ai vrut să faci agricultură”

Un tânăr antreprenor şi fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Diana Crudu, spune că a rămas cu concluzii dezamăgitoare în urma unei întrevederi cu premierul Ion Chicu şi patru mari asocţiaţii de producători agricoli ( Federatia Nationala A Fermierilor, Uniunea Republicană "Uniagroprotect", Federaţia Agricultorilor din Moldova (FARM) şi Asociaţia Moldova Fruct).

În contextul secetei şi pierderilor pe care agricultorii le înregistrează în acest an, Diana Crudu spune că a sugerat premierului să ceară ajutor în materie de seminţe şi motorină de la guvernul României, însă premierul a avut perceput acest lucru drept „politică”.
 
„Concluziile (n.r. întrevederii) sunt dezamăgitoare! Proiectul "Drumuri bune pentru Moldova" nu va fi stopat că deja acolo sunt încheiate contracte! Deci bani de acolo pentru acoperirea pierderilor din agricultură nu vor fi redirecţionaţi.

Vinovată pentru situaţia creată este opoziţia, că nu a votat cele 200 de milioane de dolari credit de la ruşi, aceşti bani erau prevăzuţi în buget, iar acum trebuie tăiaţi. Tot opoziţia stă în spatele protestelor agricultorilor. Agricultorii sunt nişte evazionişti. Şi agricultura e business. Dacă ai ars, e treaba ta, tu ai vrut să faci agricultură, nimeni nu te-a rugat!

La sugestia mea personală de a cere ajutor în seminţe şi motorină de la guvernul României (citez cuvintele mele: sângele apă nu se face), prim-ministrul Republicii Moldova m-a trimis să fac politică peste Prut! Deci creditul rusesc e bun, dar ajutorul românesc nu”, a scris Diana Crudu pe pagina sa de Facebook.

Deocamdată Guvernul nu a venit cu vreun comunicat cu privire la această întrevedere.
 
Amintim că agricultorii protestează în aceste zile, ieşind cu tehnica în stradă şi ajungând până la Chişinău, încercând să se facă auziţi, pentru a fi ajutaţi.

În acelaşi timp, premierul a declarat, în debutul şedinţei de Guvern din această săptămână, că ieşirea cu tehnica în stradă şi blocarea traseelor este o formă de şantaj, iar prin acest mod, fermierii nu vor obţine mai mult decât deja oferă statul.


Similare
RECOMANDĂRI