Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Condiţii europene de educaţie pentru eleviI din Gimnaziul din Goteşti, Cantemir, datorită sprijinului financiar oferit de Banca Mondială

Condiţii europene de educaţie pentru elevi datorită sprijinului financiar oferit de Banca Mondială. Gimnaziul din Goteşti, Cantemir s-a schimbat la faţă după ce a beneficiat de fonduri oferite în cadrul proiectului "reforma învăţământului din Republica Moldova". Instituţia dispune acum de condiţii moderne de studii, care contribuie la creşterea calităţii învăţământului şi la scăderea ratei abandonului şcolar.

Gimnaziul Vasile Pârvan din Groteşti a fost renovat şi conectat la sistemul de termoficare. Instituţia are acum mobilier nou, laboratoare, o sală de sport şi alta de festivităţi. Noile condiţii influenţează mult calitatea educaţiei, spun profesorii.

DUMITRU MILIŞ, profesor de educaţie fizică şi sport: „Sala sportivă e renovată 100%, coşuri pentru volei, baschet, pavimentul este unul de ultimă oră. unde se poate de petrecut lecţii chiar şi desculţ, clar că acum e pandemie. copiii sunt foarte bucuroşi şi se atrag la lecţiile de educaţie fizică”.

ALIONA BODIU, director: „Avem condiţii foarte bune de activitate. procesul educational nu depinde doar de competenţele profesionale ale cadrelor didactice sau a conducerii manageriale, dar depinde şi de baza materiale pe care o are instituţia. Copiii cu plăcere vin la şcoală. abandonul şcolar este zero în instituţie la noi”.

Tinerii dascăli spun că datorită condiţiilor bune de muncă, s-au lăsat convinşi să activeze în mediul rural.

SORIN HMELI, profesor de istorie şi geografie: „Acestea ne motivează să rămânem acasă şi să activăm în condiţii bune ca să avem satisfacţie profesională. Fără condiţii în sec.21 este dificil să faci faţă cerinţelor”.

După ierni geroase, când au îndurat frigul în sălile de clasă, acum elevii spun că sunt dornici să revină la şcoală.

Proiectul "Reforma Învăţământului în Moldova" este implementat în perioada 2013 – 2022 şi susţinut de Banca Mondială, care sprijină financiar guvernul de la Chişinău în vederea îmbunătăţirii calităţii educaţiei.
Similare
RECOMANDĂRI