Condiţiile de acordare a subvenţiilor în avans ar putea fi revizuite
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Condiţiile de acordare a subvenţiilor în avans ar putea fi revizuite

Condiţiile de acordare a subvenţiilor în avans pentru femeile şi tinerii care vor să-şi lanseze o afacere în agricultură ar putea fi revizuite.

Miercuri a avut loc o masă rotundă la care au participat reprezentanţi ai ministerului, ai Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA), dar şi beneficiari de subvenţii în avans pentru proiectele start-up.

La şedinţă au fost abordate şi unele probleme ce ţin de condiţiile de finanţare şi anume incapacitatea debutantului de a cofinanţa investiţia în proporţii de până la 35%, precum şi criteriile de eligibilitate pentru obţinerea subvenţiei în avans, potrivit agenţiei INFOTAG.  

La finalul întrunirii, s-a convenit că toate propunerile înaintate urmează a fi examinate în contextul oportunităţii operării unor modificări în cadrul normativ ce reglementează domeniul de subvenţionare în avans a proiectelor start-up.

În perioada iulie 2018 - iunie 2019, în cadrul a trei apeluri lansate, au fost depuse 87 de dosare, dintre care au fost selectate şi autorizate 63 de dosare, în valoare de 37 mil. lei. Implementarea acestor proiecte au generat crearea a peste 240 locuri de muncă.
Similare
RECOMANDĂRI