Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Consilierii municipali de la PAS susţin că mai mulţi şefi din Primăria Chişinău au fost angajaţi pe pile

Consilierii municipali de la PAS susţin că mai mulţi şefii din Primăria Chişinău au fost angajaţi pe pile şi nu pentru meritele lor. S-a întâmplat pe timpul fostei administraţiei, dar se întâmplă şi acum.

Primarul Ion Ceban îi contrazice şi spune că nimeni nu poate să-l acuze pentru că are doar profesionişti în echipă. Despre alţi angajaţi mai vechi, primarul spune că va face o analiză.

Consilierii PAS au făcut o listă cu presupuşii angajaţi promovaţi în funcţii doar pe criterii de loialitate. Prinrtre ei sunt fosta şefă interimară de la Piaţa Centrală, noul şef adjunct al Direcţiei Educaţie şi directorul adjunct de  marketing al Regii Autosalubritate, ultimii doi angajaţi chiar de primarul Ion Ceban.
 
„Să utilizeze toate pârghiile legale care corespund intereselor cetăţenilor nu a lui personal.  Sunt nişte acţiuni ilegale care încep cu mult timp în urmă încă pe timpu celorlaţi primari, lucrurile au perendat în timp”, a declarat Vasile Grădinaru, consilier municipal PAS

Vasile Grădinaru mai susţine că s-au creat funcţii, mai mulţi ani, doar pentru a-i menţine pe cei loiali în fruntea întreprinderilor. Grădinaru dă exemplu lui Alexandru Păvăloi ce a fost numit şef adjunct al Direcţiei Educaţie, după ce au fost concediaţii, rând pe rând, foştii şefi.

„A fost numit în funcţia de adjunct pentru ca ulterior să fie numit interimat şi pun la baza doar principiul loialităţii şi nu a competenţiei”, a precizat Vasile Grădinaru.

„Pe de parte nu este corect, eu cu domnul primar m-am întâlnit  în ziua când am fost rugat să preiau conducerea direcţiei gereale. În ceea ce priveşte alte acuzaţii ce ţin de activitatea mea în cadrul direcţii Râşcani.  Toate controale, acolo unde au găsit anumite abateri şi am costant că toate lucrurile au fost făcute conform legii”, a spus Andrei Păvăloi, şef adjunct Direcţia Educaţie Tineret şi Sport

Şi primarul Ion Ceban a venit cu o reacţie pe facebook. Admite că, anterior, erau numite în funţii persoane incompentete, dar acum acest lucru nu se va mai întâmpla. Primarul promite o analiză la fiecare întreprindere şi apoi va lua o decizie.

Ion Ceban îi acuză pe consilierii PAS că nu au prezentat nici un proiect pentru a îmbunătăţi lucrurile în Primărie. În lucru este o iniţiativă care prevede ca fiecare direcţie să aibă un consiliu de administraţie, în care să fie şi membri CMC, cara va putea decide angajarea şi demiterea conducerii.


 
Similare
RECOMANDĂRI