Constantin Codreanu i-a propus premierului Chicu să meargă la Bucureşti şi să-şi asume anumite obligaţii pentru viitor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Constantin Codreanu i-a propus premierului Chicu să meargă la Bucureşti şi să-şi asume anumite obligaţii pentru viitor

Deputatul român Constantin Codreanu spune că aşteaptă un dialog foarte deschis între guvernele de la Chişinău şi Bucureşti şi un dialog pe un termen foarte clar legat de priorităţile pe care le are România în Republica Moldova.

Constantin Codreanu a declarat în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA că a stat de vorbă cu premierul Ion Chicu la Gala TVR MOLDOVA şi i-a propus să aibă o întâlnire.

„Dincolo de o întrevedere cu mine, i-am propus să vină la Bucureşti, să vorbească faţă în faţă cu reprezentanţii Guvernului României şi să-şi asume anumite obligaţii pentru viitor. Este clar că nu poate fi o relaţie cordială, amicală, bazată pe încredere, pentru că nu prea poţi să ai încredere în exponenţii actualei puteri, chiar dacă am asistat cu toţii la fel de perplecşi la o declaraţie, aproape de dragoste, a preşedintelui Dodon cu ocazia recepţiei oferite de Ambasada României în Republica Moldova”, a menţionat Codreanu.
 
Fiind întrebat cât de sincer a fost Igor dodon când a zis că peste Prut trăiesc fraţii noştri, Preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţeleor României a răspuns:

„Nu cred în sinceritea unui om care-şi schimbă declaraţiile în funcţie de aşteptările financiare pe care le are. M-aş bucura să fie sincer. Am asistat în transformări de-a lungul timpului în cazul mai multor politicieni, dar nu cred că Dodon este sincer când spune acest lucru. Şi el, la fel ca şi ceilalţi colegi de partid, realizează că singurul stat care este în mod direct interesat să-i ajute pe cetăţenii Republicii Moldova este România. Din Federaţia Rusă nu primim decât propagandă şi atât, sau eventual embargouri şi ameninţări”.

Deputatul român a mai declarat că dacă pentru binele cetăţenilor Republicii Moldova va conta un dialog cu cei de la Bucureşti, acesta va sugera premierului român să-i facă această invitaţie omologului său de la Chişinău, dar nu-l poate asigura pe Ion Chicu că acest lucru se poate întâmpla.
Similare
RECOMANDĂRI