Constantin Codreanu: Iohannis are aproape un milion de motive să vină la Chişinău. Dodon la Bucureşti este cu totul altceva
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Constantin Codreanu: Iohannis are aproape un milion de motive să vină la Chişinău. Dodon la Bucureşti este cu totul altceva

Deputatul român Constantin Codreanu a declarat că o vizită a lui Igor Dodon la Bucureşti nu ar fi binevenită, pe când preşedintele român Klaus Iohannis are mai multe motive să vină la Chişinău. Cu toate acestea, Codreanu spune că şi-ar fi dorit ca Iohannis să vină în Republica Moldova în primul mandat de preşedinte.

„Eu mi-aş fi dorit ca Iohannis să vină în Republica Moldova în primul mandat de preşedinte. Ne aducem aminte că a avut o singură vizită la Chişinău, practic era imediat după alegeri, după turul 2 de scrutin. Pe de o parte înţeleg această reticenţă care există la Bucureşti, dar în acelaşi timp, întotdeauna am spus că dincolo de întâlnirea pe care o ai cu Dodon sau altcineva, prezenţa ta e importantă pentru cetăţeni, pentru români, pentru cei care aşteaptă, mai ales că mulţi dintre ei l-au votat. Şi a făcut-o un număr masiv, peste 50 de mii de persoane, în turul doi al alegerilor prezidenţiale”, a menţionat Constantin Codreanu la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.
 
Mai mult decât atât, spune deputatul român, în această perioadă în care ne-am trezit cu o putere care este concentrată în mâinile unui singur partid şi cu o prezenţă rusească extrem de agresivă în Republica Moldova, ar fi binevenită o vizită a preşedintelui României la Chişinău.
 
Cât despre o eventuală vizită a preşedintelui Dodon la Bucureşti, Constantin Codreanu este de părere că asta e cu totul altceva.

„Iohannis are aproape un milion de motive să vină în Republica Moldova. Dodon la Bucureşti este cu totul altceva. Cred că ar fi un semnal nepotrivit pe care l-am da. Şi aşa foarte mulţi dintre concetăţenii noştri s-au simţit trădaţi atunci când Bucureştiul a avut cumva o poziţie oficială favorabilă acelei coaliţii nefireşti şi toxice. Repet, o prezenţă a lui Dodon nu ar fi binevenită în Bucureşti”, a punctat deputatul.
Similare
RECOMANDĂRI