Contrabandă cu măşti medicinale, pe timp de pandemie. Marfa urma să fie scoasă din ţară de un cetăţean al R. Moldova
Sursa foto:sis.md Vizualizari:

Contrabandă cu măşti medicinale, pe timp de pandemie. Marfa urma să fie scoasă din ţară de un cetăţean al R. Moldova

O tentativă de scoatere şi transbordare ilegală a unui lot de articole farmaceutice a fost contracarată de Serviciul de Informaţii şi Securitate de comun cu IP Ciocana al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău.

Potrivit unui comunicat al SIS, la 8 aprilie curent, a fost stopat un automobil de teren de marca Honda CRV, cu numere de înmatriculare străine, la volanul căruia se afla un cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 28 ani. În portbagajul mijlocului de transport au fost depistate 10 mii de măşti chirurgicale, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta niciun act. Acestea erau ambalate în 4 saci de polietilenă, pregătite pentru a fi transportate ilegal, peste râul Prut, în România.

În cadrul măsurilor speciale de investigaţie a fost stabilit că lotul de măşti a fost procurat la un preţ de 3,5 lei moldoveneşti per bucată şi urma a fi vândut cu ridicata pentru a obţine profit.

Amintim că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului RM nr. 168 din 11.03.2020 „Cu privire la interzicerea exporturilor unor produse”, se interzice, până la 15 aprilie 2020 inclusiv, exportul din Republica Moldova al următoarelor produse: măşti medicale; mănuşii medicale; produse biocide (dezinfectanţi medicali).

În context, Serviciul de Informaţii şi Securitate solicită respectarea legislaţiei în vigoare şi a tuturor recomandărilor privind starea de urgenţă.

Similare
RECOMANDĂRI