Coronavirus: Record de contagieri în Australia; peste 1.120 într-o singură zi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Coronavirus: Record de contagieri în Australia; peste 1.120 într-o singură zi

Australia a înregistrat sâmbătă 1.126 de contagieri cu COVID-19, un nou record zilnic de la începerea pandemiei în această ţară care îşi propune o nouă abordare a strategiei "zero COVID-19" implementată până în prezent, relatează EFE.

Majoritatea cazurilor, 1.035, au avut loc în statul New South Wales, epicentrul acestui val care a început în iunie şi care a făcut să crească numărul cazurilor asociate variantei Delta, identificată prima oară în India.

Mai mult de jumătate dintre cei 25 de milioane de rezidenţi australieni se află în prezent în lockdown, inclusiv locuitorii din Sydney, obligaţi să rămână în propriile locuinţe de peste două luni.

Campania de vaccinare, la început foarte lentă, s-a accelerat în ultimele săptămâni odată cu livrările de noi doze, permiţând unei treimi din populaţia adultă din Australia să fie vaccinată cu schemă completă.

Premierul australian, Scott Morrison, a anunţat vineri că minorii între 12 şi 15 ani vor putea fi programaţi pentru a fi vaccinaţi începând cu data de 13 septembrie.

Grupul consultativ tehnic australian pentru imunizare (ATAGI) a ajuns la concluzia că vaccinul Pfizer este "sigur şi eficient" pentru această categorie de vârstă şi a recomandat includerea sa în campania naţională de vaccinare.

Guvernul central şi statele australiene speră să ajungă la un procent de 70% - 80% la sută de populaţie vaccinată pentru a putea să relaxeze restricţiile antiepidemice, să anuleze lockdown-ul şi să redeschidă frontierele internaţionale, închise din martie 2020.

Până în prezent, peste 6,6 milioane de australieni, reprezentând 32,3% dintre cetăţenii cu vârste de peste 16 ani, au fost vaccinaţi cu schemă completă.

După închiderea frontierelor şi impunerea de lockdown-uri timpurii, Australia a ţinut sub control pandemia de COVID-19, însă varianta Delta a dus la o creştere consistentă a numărului de infectări, ridicând bilanţul total la peste 47.120 de cazuri şi 986 de decese.
Similare
RECOMANDĂRI