COVID-19: Polonia donează ajutoare şi echipamente medicale pentru Republica Moldova, la solicitarea României
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

COVID-19: Polonia donează ajutoare şi echipamente medicale pentru Republica Moldova, la solicitarea României

Guvernul Poloniei va trimite ajutoare şi provizii medicale în Republica Moldova pentru a sprijini autorităţile de la Chişinău în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a declarat, miercuri, ministrul român al afacerilor externe Bogdan Aurescu, care a salutat acest gest din partea autorităţilor de Varşovia survenit la solicitarea Bucureştiului.

“Salut răspunsul guvernului polon la solicitarea României din cadrul discuţiei mele cu ministrul de externe Jacek Czaputowicz de a trimite ajutoare medicale în Republica Moldova pentru lupta împotriva crizei COVID-19. Mulţumesc, domnule ministru Czaputowicz pentru deschiderea manifestată şi pentru expresia de solidaritate cu cetăţenii Republicii Moldova”, a scris Aurescu, pe Twitter.

Potrivit caleaeuropeana.ro, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut la începutul lunii mai o convorbire telefonică cu omologul său polonez, Jacek Czaputowicz, prilej cu care şeful diplomaţiei române a adresat rugămintea ca Polonia să ia în calcul trimiterea unor donaţii de echipamente medicale în Republica Moldova.

România a ajutat Republica Moldova să gestioneze pandemia de COVID-19, ţara noastră trimiţând la Chişinău o echipă de 52 de cadre medicale şi echipamente medicale de protecţie şi medicamente în tratarea COVID-19 în valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro.

Similare
RECOMANDĂRI