Covorul de flori ce a costat 1,8 milioane lei, va fi dezasamblat 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Covorul de flori ce a costat 1,8 milioane lei, va fi dezasamblat 

Covorul de flori din scuarul Catedralei Mitropolitane va fi dezasamblat, iar cele aproximativ 200 de mii de flori vor fi replantate în spaţiile verzi din capitală, transmite IPN.

Galina Leahu, şef-adjunct al Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi, a spus, la şedinţa operativă de la Primărie, că cea mai mare parte din flori vor fi plantate în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”, iar circa 60 de mii de plante vor ajunge în rondurile din sectoare.

Primarul interimar Silvia Radu a spus că florile sunt de import şi au costat cu 30% mai puţin decât preţul de piaţă în Moldova. O floare a costat în jur de 11 lei. Silvia Radu a mai spus că Primăria este în negocieri cu Guvernul pentru a oferi Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi o seră în care să crească flori pentru oraş, dar şi pentru a le vinde, aşa cum fac alte întreprinderi.

Mai devreme, Partidul Liberal a cerut Procuraturii Anticorupţie să iniţieze o cauză penală pe numele Silviei Radu, pentru gestionarea frauduloasă a mijloacelor financiare. Potrivit liberalilor, Silvia Radu a trucat licitaţia pentru procurarea florilor, Primăria nerespectând termenul de organizare a licitaţiei, favorizând astfel un agent economic.

Covorul de flori din centrul capitalei a costat municipalitatea 1,8 milioane de lei.

Similare
RECOMANDĂRI