Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cu pancarte în mâini, oamenii au scandat pentru o justiţie corectă: „Dodon e în stare să facă orice numai să scape de puşcărie”

Câteva sute de persoane s-au adunat în faţa Parlamentului de la Chişinău pentru a-şi anunţa sprijinul faţă de Guvernul Sandu, care se clatină serios. Cu pancarte în mâini, oamenii au scandat pentru o justiţie corectă, pentru un procuror general independent şi pentru ca premierul Maia Sandu să fie lăsată să îşi facă treaba.

Oamenii spun că au venit să o susţină pe Maia Sandu în lupta cu marea coruptie şi cu problemele grave din procuratură. Ei sunt profund nemultumiti de acţiunile socialiştilor din ultimele zile.
  
După o ora in care oamenii au scandat în faţa Legislativului, Maia Sandu a iesit sa stea de vorba cu ei, imediat ce sedinta in plen s-a incheiat.
 
Maia Sandu a declarat că este posibil ca oamenii sa-si recapete increderea in stat doar daca isi recapata increderea in justitie. 
 
MAIA SANDU, prim-ministrul Republicii Moldova: „Noi am făcut pasul pe care l-am considerat corect şi acum mingea este în mâna Partidului Socialiştilor. Noi chiar nu putem să compromitem acest proces de alegere a Procurorului General, întrucât sunt mult prea importante calităţile omului care va ajunge să reformeze Procuratura, sa se asigure ca pe cazurile de coruptie majora in primul rand se lucreaza sa formeze o echipa care sa devina eficienta si sa avem o Procuratura in care oamenii sa aiba incredere.”
 
Criza politică de la Chisinau a izbucnit după ce Executivul şi-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii.
Similare
RECOMANDĂRI