Cum comentează Maia Sandu votul lui Andrei Năstase privind revenirea Rusiei în APCE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cum comentează Maia Sandu votul lui Andrei Năstase privind revenirea Rusiei în APCE

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost întrebată astăzi de jurnalişti cum comentează votul deputaţilor Republicii Moldova pentru revenirea Rusiei în APCE.

„Eu răspund pentru votul colegului meu Mihai Popşoi. Cu domnul Năstase o să discutaţi dumneavoastră” a răspuns scurt Maia Sandu, evitând să facă alte comentarii.

TVR MOLDOVA aminteşte că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat în noaptea de luni spre marţi un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanţă, după cinci ani de criză. Rusia a fost lipsită de dreptul la vot în APCE ca reacţie la anexarea abuzivă a peinsulei ucrainene Crimeea în 2014, iar votul de luni noapte este prima instanţă în care se ridică o sancţiune impusă Rusiei în legătură cu Crimeea şi implicarea în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Din partea R. Moldova au votat pentru, socialistul Vlad Batrîncea şi co-Preşedintele Blocului ACUM Andrei Năstase, iar împotrivă a votat doar deputatul ACUM din partea PAS, Mihail Popşoi.
 

FOTO. Andrei Năstase şi Vlad Batrîncea au votat pentru ca Rusia să revină în Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei

 

Andrei Năstase explică de ce a votat pentru revenirea Rusiei în APCE

Similare
RECOMANDĂRI