Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cuplurile din Republica Moldova au trecut cu brio testul izolării, statistică

Cuplurile din Republica Moldova au trecut cu brio testul izolării. O demonstrează datele statistice care arată că în perioada stării de urgenţă s-au înregistrat 3.070 de divorţuri, cu 1.500 mai puţine comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

NATALIA CARAMAN, şef adjunct al Centrului Multifuncţional Botanica: "În anul 2019, în perioada lunilor ianuarie - mai au fost înregistrate 4562 de acte de divorţ. În anul 2020, tot în acceaşi perioadă 3069 de acte de divorţ, aproximativ cu 1500 de acte mai puţin. Cel mai des, întâlnite motive sunt incompatibilitatea, nu recunoaşţe că sunt regină, nu recunoaşte că fac curăţenie şi sunt gospodină, infidelitatea". 

În această perioadă, a scăzut însă şi numărul căsătoriilor. Dacă în 2019, în perioada lunilor ianuarie - mai, 6300 de cupluri şi-au unit destinele, în 2020, s-au înregistrat 4364 de căsătorii. În perioada panemiei, căsătoriile sunt înregistrate doar în prezenţa mirilor. 

NATALIA CARAMAN, şef adjunct al Centrului Multifuncţional Botanica: "- La înregistrarea actului de căsătorie şi la depunearea declaraţie asistă, sunt prezenţi doar mirii. – Cum trebuie să se prezinte? – Cu mască şi mănuşi".

Până pe 30 iunie, restricţiile privind înregistrarea căsătoriilor, vor rămâne în vigoare.
Similare
RECOMANDĂRI