Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins recursul avocaţilor şi cel al procurorului şi a menţinut decizia primei instanţe
Sursa foto:captură foto Vizualizari:

Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins recursul avocaţilor şi cel al procurorului şi a menţinut decizia primei instanţe

Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de către magistraţii Curţii de Apel, după ce au examinat recursul avocaţilor şi cel al procurorului privind aplicarea arestului la domiciliu în privinţa procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Astfel magistraţii au respins ambele recursuri şi au lăsat în vigoare decizia Judecătoriei Centru (sediul Ciocana).


„În spatele acestor acţiuni stau oameni cărora le este comodă demisia mea. Unicul scop pentru pornirea dosarului meu este înlăturarea mea din funcţia de procuror general”, a spus Alexandr Stoianoglo, prezent la şedinţa de astăzi.
 

Avocaţii lui Alexandr Stoianoglo au contestat la CA Chişinău decizia primei instanţe în urma căreia procurorul general suspendat a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în timp ce acuzatorul solicită plasarea acestuia în izolator. 

În faţa sediului Curţii de Apel a avut loc un protest de susţinere a lui Alexandru Stoianoglo, acţiunea fiind organizată de socialişti.

Vineri, 8 octombrie, magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, au admis parţial demersul procurorului anticorupţie Victor Furtună în privinţa arestării preventive a lui Alexandr Stoianoglo. Magistraţii au emis mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile pentru procurorul general suspendat.
Similare
RECOMANDĂRI