Dacian Cioloş: Nu vom închide rănile provocate de istorie cât timp nu avem o alegere clară pentru destinul european al Republicii Moldova
Vizualizari:

Dacian Cioloş: Nu vom închide rănile provocate de istorie cât timp nu avem o alegere clară pentru destinul european al Republicii Moldova

România trebuie să ofere mai multă susţinere Republicii Moldova pentru a se asigura că surplusul de energie necesar proiectului european va determina schimbarea modului de acţiune la Chişinău, a scris, duminică, într-o postare pe Facebook, europarlamentarul român Dacian Cioloş.

Liderul grupului Renew Europe a precizat că este necesară “mai multă integrare şi apropiere economică, socială şi politică”.

“Cât timp nu avem o alegere clară din partea clasei politice din Republica Moldova în ceea ce priveşte destinul european al acestui stat, nu vom putea închide rănile provocate de istorie. Putem discuta despre vinovăţie şi greşeli, este legitim oricând, dar în felul acesta rămânem ancoraţi în trecut”, a spus Cioloş, în contextul în care duminică s-au împlinit 80 de ani de la anexarea Basarabiei de către URSS.

“Vreau, în schimb, să văd mai multă susţinere din partea noastră către Republica Moldova pentru a ne asigura că surplusul de energie necesar proiectului european va determina schimbarea modului de acţiune la Chişinău. Nu mai e suficient să aşteptăm să facă alţii lucruri pe care trebuie să le facem noi, de-o parte şi de alta a Prutului, ca să nu mai judecăm doar după mesajele trimise de diverse cancelarii în legătură cu destinul nostru comun. E nevoie de mai multă integrare şi apropiere economică, socială şi politică”, a mai scris Dacian Cioloş.

Similare
RECOMANDĂRI