Daniel Ioniţă: Parcursul european al Republicii Moldova este în continuare posibil
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

Daniel Ioniţă: Parcursul european al Republicii Moldova este în continuare posibil

Parcursul european al Republicii Moldova, indiferent ce spun unii sau alţii, este în continuare posibil. Aceasta inclusiv pentru că sub multe aspecte ţara este profund europeană. De această părere este ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.

„Haideţi să ne uităm la geografie şi veţi vedea că Republica Moldova este o ţară profund europeană. Haideţi să ne uităm la cultură şi veţi vedea că este profund europeană. Haideţi să ne uităm la economie şi veţi vedea că deja economia din Republica Moldova pulsează în ritm cu spaţiul european. Haideţi să ne uităm la relaţiile interumane şi veţi vedea că mulţi cetăţeni din Republica Moldova au relaţii interumane extinse şi cu spaţiul european”, a declarat Daniel Ioniţă în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

În tot ceea ce înseamnă parcursul european, ambasadorul susţine că la baza lui stau reformele. „Un parcurs european de succes presupune, în primul rând, un proces profund de transformare democratică a ţării, astfel încât, pe de o parte, instituţiile din Republica Moldova să aibă capacitatea şi rezilienţa necesară pentru a face faţă provocărilor atât interne, cât şi externe, presupune proceduri standarde, respect şi faţă de lege, şi faţă de cetăţean. Totodată, acest parcurs european, în pofida a ceea ce spun unii şi alţii, este în continuare posibil”, a menţionat diplomatul român.

Despre cooperarea bilaterală dintre Republica Moldova şi România, Daniel Ioniţă spune că aceasta a atins cote excepţionale în multe domenii. „Ne este greu să găsim un domeniu în care să nu avem măcar un exemplu de bună practică. Ceea ce este foarte bine atât pentru cetăţenii de pe malul stâng, cât şi de pe malul drept al Prutului”, a menţionat diplomatul.
Similare
RECOMANDĂRI