Daniel Ioniţă: „România nu este convinsă că autorităţile de la Chişinău chiar sunt serioase în ceea ce priveşte parcursul european”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Daniel Ioniţă: „România nu este convinsă că autorităţile de la Chişinău chiar sunt serioase în ceea ce priveşte parcursul european”

România nu este convinsă că autorităţile de la Chişinău sunt serioase în ceea ce priveşte parcursul european, a declarat ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă. În cadrul emisiunii „Alternativa europeană” de la Radio Chişinău, diplomatul român a subliniat că partenerii externi ai Republicii Moldova nu vor promisiuni, ci rezultate.

Diplomatul a precizat în cadrul emisiunii că proiectele României destinate populaţiei din R. Moldova vor continua.

România şi-a schimbat retorica investiţiilor şi discursul faţă de Republica Moldova, însă nu şi politica, care este una consecventă în susţinerea parcursului european. Ambasadorul Daniel Ioniţă a precizat, de asemenea, că autorităţile de la Bucureşti urmăresc cu mare atenţie tot ce se întâmplă şi se declară la Chişinău.

 „România a fost, este şi va fi un susţinător ferm al parcursului european, însă în momentul de faţă nu suntem convinşi că autorităţile de la Chişinău chiar sunt serioase în ceea ce priveşte acest parcurs european. Urmărim cu mare atenţie toate declaraţiile care se fac, toate legile care sunt adoptate, toate măsurile care sunt luate la Chişinău. Există în continuare un orizont mare de aşteptare din partea noastră şi, dacă vreţi, există multă răbdare strategică din punctul acesta de vedere”, a spus Daniel Ioniţă.

Totuşi, susţine diplomatul român, proiectele începute în R. Moldova vor continua, iar Bucureştiul îşi doreşte ca acestea să aducă beneficii directe cetăţenilor.

 „Până când nu vom fi noi convinşi că lucrurile se îndreaptă la Chişinău într-o direcţie dorită de majoritatea cetăţenilor, adică în direcţia europeană, probabil că nu vom mai merge cu aceeaşi viteză înainte în ceea ce priveşte susţinerea tuturor proiectelor cu care i-am obişnuit pe cetăţenii R. Moldova în ultima perioadă. Nu vor fi afectate însă proiectele care se  află în curs de derulare, precum proiectele  de interconectare strategică: gazoductul sau interconexiunile pe liniile electrice, proiectele care au descărcare directă în folosul cetăţenilor R. Moldova. Aceste proiecte merg, se derulează în continuare şi sperăm că vom vedea rezultate la firul ierbii”, a menţionat Excelenţa Sa, Daniel Ioniţă.

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a spus că atât Bucureştiul, cât şi Bruxellesul, aşteaptă de la Chişinău angajamente şi rezultate, nu numai promisiuni, pentru că până acum au fost făcute destule promisiuni.
 

Igor Dodon consideră că este o greşeală adoptarea unui document care să stabilească parcursul european al Republicii Moldova

 

Senator român: R. Moldova este astăzi un stat izolat, dincolo de ce spun politicienii care sunt la conducere

Similare
RECOMANDĂRI