Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Începând de luni, 27 mai, autocarele cu turişti vor sta mai puţin în vamă

Autocarele cu turişti care vor intra sau ieşi din Republica Moldova nu vor mai sta atât de mult în vamă ca acum. Cel puţin asta promite Poliţia de Frontieră, care a venit cu iniţiativa ca toţi operatorii de turism să anunţe din timp sosirea masinilor in punctele de trecere a frontierei. Proiectul a fost salutat de agenţiile de turism, mai ales că în curând începe sezonul estival.

De luni, autocarele cu turişti vor sta mai puţin în vamă deoarece vor putea notifica cu 24 de ore înainte trecerea frontierei. Autorităţile vor putea astfel dedica numărul de personal necesar sau chiar o pistă adiţională.

Reprezentanţii agenţiilor de turism vor trebui doar să completeze un formular. Anul trecut, peste trei milioane de persoane au ajuns în Republica Moldova cu autocarele.

Responsabilii din domeniu salută această iniţiativă, mai ales că interesul străinilor pentru Republica Moldova este tot mai mare.

În 2018, a crescut cu 10 la sută numărul celor care vin în Republica Moldova prin intermediul agenţiilor de turism. Cei mai mulţi oaspeţi, aproximativ 20%, sunt din România.
Similare
RECOMANDĂRI