Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De marţi, Republica Moldova înregistrează zilnic peste o mie de infectări cu Covid-19

De marţi, în Republica Moldova se înregistrează zilnic peste o mie de infectări cu Covid-19. Potrivit datelor oficiale, în ultimele 7 zile numărul îmbolnăvirilor a crescut cu peste 40 la sută. Medicii avertizează că sunt tot mai mulţi pacienţi în stare gravă, inclusiv tineri. Creşte şi numărul deceselor provocate de coronavirus. Autorităţile sunt îngrijorate că cei mai mulţi cetăţeni ignoră pericolul noului val al pandemiei şi nu se hotărăsc să se vaccineze anti-covi

Ministerul Sănătăţii a înregistrat în ultimele 7 zile o creştere cu peste 40 la sută a numărului de infectări cu Covid. În aceeaşi perioadă, numărul deceselor provocate de virus s-a dublat. La Institutul de Medicină Urgentă din Chişinău au rămas doar 7 paturi libere pentru persoanele bolnave de

MIHAI CIOCANU, director IMU: „Dacă înainte în cadrul secţiilor de terapie intensivă se tratau în special persoanele peste 60 de ani. Iată acum la etajul doi-trei la cei 57 de pacienţi care îi avem internaţi în terapie intensivă avem şi cazuri a pacienţilor cuprinse între 30 şi 50 de ani”.

Specialiştii spun că pacienţii sunt trataţi potrivit metodelor practicate de medicii din spitalele europene.

MIHAI CIOCANU, director IMU: „Nu există diferenţă între tratamentul aplicat la noi şi într-un spital spre exemplu din Germania sau Franţa şi prin faptul că noi administrăm aceleaşi medicamente fiindcă sunt procurate tot din aceste ţări”.

De marţi, în Republica Moldova se înregistrează zilnic peste o mie de cazuri de infectare cu Covid, iar autorităţile avertizează că sistemul medical ar putea intra din nou în criză.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătăţii: „Nu doar îmbolnăvirile ar trebui să ne sperie şi aceasta demonstrează defapt creşterea ratei de îmbolnăvire în rândul populaţiei. Este foarte important ca  sistemul să facă faţă. La ziua de ieri aveam în jur de 200 de paturi de profil general libere şi circa 30 de paturi libere în cadrul diferitor departamente a spitalelor pentru terapia intensivă”

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că pe fondul unui nou val al pandemiei, scade numărul persoanelor care vor să se vaccineze. Din această cauză s-a renunţat şi la organizarea maratoanelor de imunizare.

Până acum s-a vaccinat anti-covid puţin peste 20 la sută din populaţia Republicii Moldova. Ritmul procesului de imunizare scade simţitor din luna august. Această tendinţă se menţine în pofida unor restricţii impuse de autorităţi pentru persoanele nevaccinate.
Similare
RECOMANDĂRI