Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De Ziua Naţională a României, la Paraclisul Mitropoliei Basarabiei,a avut loc un Tedeum de Mulţumire lui Dumnezeu

De Ziua Naţională a României, la Paraclisul Mitropoliei Basarabiei, a avut loc un Tedeum de Mulţumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile aduse poporului român. La eveniment a participat şi ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.

Preoţii mitropoliei Basarabiei au oficiat serviciul religios cu gândul la unitatea naţională.

„Pentru Mitropolia Basarabiei, care vine cu mesajul unităţii naţionale, este un eveniment foarte important. Nu trebuie să uităm de faptul că acest act al unirii a fost început anume aici, în Basarabia, în martie 1918 şi astăzi, prin Mitropolia Basarabiei este continuat acest mesaj, acets ideal. La mulţi ani, România!”, a spus ANDREI BUCLIŞ secretar, Mitropolia Basarabiei.

„Ziua de 1 decembrie are o semnificaţie foarte importantă pentru poporul de aici de peste Prut, pentru a aduce mulţumire bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile aduse poporului român, în special românilor de aici, din Basarabia”, a spus VICTOR GHIMPU consilier mitropolitan.

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a rămas impresionat de tedeum-ul organizat de Mitropolia Basarabiei. Daniel Ioniţă a declarat că este un moment important, unul de suflet, care trebuie să-i facă pe români să mediteze adânc asupra semnificaţiei actului de la 1918 pentru a conştiintiza importanţa unităţii lor naţionale.

„Vai ce slujbă frumoasă! Mi-aţi rupt sufletul, să ştiţi şi vă spun asta din adâncul sufletului pentru că aţi adus un prinos de recunoştinţă poporului român, un prinos de recunoştinţă marelui act săvârşit în 1918”, a spus Exelenţa Sa, DANIEL IONIŢĂ ambasadorul României în Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI