Declaraţie PUN: Susţinerea publică şi politică a lui Ion Chicu reprezintă un act de ostilitate la adresa României
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Declaraţie PUN: Susţinerea publică şi politică a lui Ion Chicu reprezintă un act de ostilitate la adresa României

Declaraţia premierului Ion Chicu la adresa României este cinică, jignitoare şi absolut iresponsabilă. Opinia este exprimată într-o declaraţie a Partidului Unităţii Naţionale, în care se precizează că orice susţinere politică şi publică în menţinerea lui Ion Chicu la guvernare este un act de ostilitate şi lipsă de respect faţă de România.

„Constatăm, cu regret, că prin această declaraţie premierul Chicu se înscrie într-o linie de continuitate a diverşilor demnitari ai Republicii Moldova, care în diferite perioade şi-au făcut din românofobie o cauză a actului de guvernare”, se arată în declaraţia PUN.

Sursa citată menţionează că acuzaţiile neargumentate şi lipsite de respect la adresa statului român, cu o încărcătură profund anti-românească, de sorginte neo-sovietică, denotă esenţa guvernării socialiste, care slujeşte nu intereselor Republicii Moldova, ci unui singur stăpân care-i reprezintă – Federaţia Rusă.

„Declaraţia premierului Chicu este cu atât mai regretabilă, cu cât vine într-un moment de grea cumpănă pentru R. Moldova, devastată de pandemie, când statul român, afectat la fel de profund, a dispus ajutarea necondiţionată a cetăţenilor moldoveni prin detaşarea unei misiuni de 42 de medici în spitalele noastre, prin acordarea unui ajutor medical şi umanitar în valoare de 3.5 milioane Euro; prin misiunea umanitară a armatei române şi multe alte acţiuni de susţinere şi solidaritate”, consideră PUN.

Potrivit declaraţiei PUN, afirmaţiile lui Ion Chicu ascund şi o gravă incompetenţă profesională, din moment ce este bine cunoscut faptul că populaţia regiunii Moldova din România este de 4.3 milioane de locuitori, domiciliaţi în cele opt judeţe ale regiunii, adică peste un milion şi jumătate mai mult decât populaţia actuală a R. Moldova, iar numărul infectărilor printre personalul medical din spitalele noastre este printre cele mai mari din lume şi cu siguranţă pe primul loc în Europa.

„Pornind de la această realitate, care arată clar că fără susţinerea României şi Uniunii Europene, R. Moldova va suferi un colaps medical, economic şi social, considerăm că aflarea în continuare a lui Ion Chicu în fruntea guvernului este inacceptabilă. Partidul Unităţii Naţionale cere de urgenţă demisia sa din funcţia de prim-ministru şi consideră orice susţinere politică şi publică în menţinerea acestuia la guvernare drept un act de ostilitate şi lipsă de respect faţă de România”, se arată în declaraţia PUN.
Similare
RECOMANDĂRI