Deputat: Adevărul istoric trebuie spus franc. În 1992 nu a fost un război civil, ci o intervenţie militară a Federaţiei Ruse împotriva Republicii Moldova
Vizualizari:

Deputat: Adevărul istoric trebuie spus franc. În 1992 nu a fost un război civil, ci o intervenţie militară a Federaţiei Ruse împotriva Republicii Moldova

În 1992 nu a fost un război civil, ci o intervenţie militară a Federaţiei Ruse împotriva Republicii Moldova, un stat tânăr, care nici măcar nu avea armată, iar poliţia era în proces de formare ca structură unitară. Acesta este adevărul care trebuie spus franc. Despre asta scrie vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Slusari, deputatul Platformei DA, pe pagina sa de Facebook.

„Independenţa a fost apărată preponderent de actualii veterani. Veteranii au trecut prin multe. Au fost trădări şi din Chişinău. Cotropitorii s-au transformat în pacificatori. A urmat umilinţa din partea autorităţilor statale în timp ce oligarhii de pe ambele maluri ale Nistrului împărţeau miliardele provenite din contrabandă şi spălări de bani. Ajutorul material oferit veteranilor noştri, chiar şi după ultima majorare, este de cinci ori mai mic decât pentru mercenarii din Transnistria”, scrie Alexandru Slusari. 

Potrivit deputatului, statul are datorii faţă de cei care au pus şi apărat în 1992 un zid de protecţie pentru Republica Moldova:

„Mulţi cu preţul vieţii sau a sănătăţii. Noi am făcut câte ceva pentru ei din zona de opoziţie, dar este insuficient. Însă, dincolo de probleme materiale care sunt foarte importante, veteranii ne roagă ca la nivel oficial să spunem ADEVĂRUL despre istoria războiului. Acest lucru nu costă bani”.
Similare
RECOMANDĂRI