Deputat: Dacă renunţăm la creşterea TVA-ului pentru HoReCa, banii de la FMI nu vin şi se adânceşte criza în care suntem
Sursa foto:poză simbol Vizualizari:

Deputat: Dacă renunţăm la creşterea TVA-ului pentru HoReCa, banii de la FMI nu vin şi se adânceşte criza în care suntem

Deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba vorbeşte despre un scenariu în care Guvernul renunţă la creşterea de TVA pentru HoReCa. Din cauza asta, explică deputatul, banii de la FMI nu vin, iar asta adânceşte criza în care suntem, pentru că nu avem bani pentru salarii, veniturile oamenilor scad, iar HoReCa pierde şi mai mult din clienţi şi din profit.

Potrivit lui Alaiba, domeniul HoReCa este primul afectat de veniturile în scădere a oamenilor: „când ai mai puţini bani, nu renunţi la cumpărăturile săptămânale, dar renunţi la restaurant”.

Alesul poporului mai spune că pentru a ne proteja economia, inclusiv HoReCa, guvernul este nevoit să crească unele taxe.

„Ni s-a spus clar - banii de la FMI nu vor veni. Iar de la asta, efectele devastatoare asupra economiei sunt mult mai serioase”, scrie Dumitru Alaiba pe o reţea de socializare. TVR MOLDOVA aminteşte că astăzi, mai multe restaurante, hoteluri şi servicii de catering au anunţat că îşi vor sista activitatea în semn de protest faţă de decizia Guvernului de anulare a cotei reduse a TVA în mărime de 10% şi, respectiv, aplicarea cotei-standard a TVA în mărime de 20%.

De cealaltă parte, ministrul Finanţelor, Natalia Gavriliţă,  a reacţionat la aceast anunţ şi spune că le înţelege nemulţumirea celor din sector care lucrează pe alb şi care nu reuşesc să concureze cu cei care ascund o parte din plăţi.

Similare
RECOMANDĂRI