Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputat în Parlamentul 90, la Punctul pe AZi: Am insistat ca Declaraţia de Independenţă să fie preambul al Constituţiei

Un grup de deputaţi din Parlamentul din anul 1990 am insistat ca Declaraţia de Independenţă să fie preambul, parte componentă juridică, a Constituţiei, dar nu s-a reuşit. Declaraţia s fost făcută de deputatul din Parlamentul 90 Alexandru Arseni care, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA a menţionat că decizia Curţii Constituţionale din 2016 a făcut acest lucru.

Alexandru Arseni a precizat că Declaraţia de Independenţă este actul de naţtere al Republicii Moldova, pe baca căruia se elaborează celelalte documente.

„Ceea ce deputatţii din Parlamentul 90 au pornit un proces foarte clar de renaştere naţională a fost întrerupt. Entuziasmul a fost foarte clar, dar nu s-a făcut nimic pe baza celor două declaraţii - de suveranitate şi de independenţă”, a spus Alexandru Arseni.

Mihai Poiată, şi el deputat în Parlamentul 90, a spus că, în acest moment, Republica Moldova a ratat şi din elanu şi din capacităţi intelectuale.

„Mă alarmează degradarea morală a societăţii şi a clasei politice, dar eu rămân optimist. Îmi dau seama, vorba Maiei Sandu, că soluţii ideale nu există. Mi-ar părea rău să ajung la concluzia că cetăţenilor le vine mintea la cap atunci când ajung la fundul sacului”, a spus Mihai Poiată.

Deputatul din Parlamentul 90 a mai menţionat că nu înţelege de ce, la ora actuală, a o ataca pe Maia Sandu înseamnă a fi într-un club select.

„Puţini îl critică pe Dodon, sau pe Chicu. Toţi o atacă pe Maia Sandu, pe care o consider o şansă pentru Republica Moldova”, a spus Mihai Poiată.

 
Similare
RECOMANDĂRI