Deputat român: Dacă vorbim despre dezoligarhizare, trebuie eliminat şi Dodon, şi Plahotniuc
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputat român: Dacă vorbim despre dezoligarhizare, trebuie eliminat şi Dodon, şi Plahotniuc

Preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţeleor României şi parlamentarul Constantin Codreanu spune că pentru prima dată în anii de după eliberare am pierdut Chişinăul. Mai nou, declară deputatul român, ne-am trezit cu un Guvern controlat în totalitate de PSRM, care la rândul lui este o marionetă a Kremlinului în Republica Moldova. Declaraţiile au fost făcute în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Coaliţia ACUM-PSRM era nefirească şi toxică, aşa cum i-am zis şi eu. Am fost unul dintre cei care au vorbit foarte clar despre un pericol al unui plan subtil, un pericol al federalizării, un pericol al cedării către Moscova a puterii. Atunci am fost criticat din păcate. Mulţi m-au văzut ca un adversar politic declarat al Blocului ACUM, dar ceea ce a urmat acestei coaliţii a demonstrat faptul că am avut dreptate”, a declarat Constantin Codreanu.

Deputatul român spune că s-a ajuns aici dintr-o lipsă de perspicacitate politică pe de o parte şi pe de altă parte dintr-o laşitate politică din partea celor din Blocul ACUM.

„Când spun laşitate, vorbesc despre faptul că ei ar fi trebuit să meargă către alegătorii lor şi să le spună foarte clar că e mult mai utilă sau benefică pe termen mediu şi lung o alianţă cu PD, partid care a fost părăsit de Plahotniuc, pentru că a dispărut oligarhul şi răul suprem, decât o alianţă cu PSRM, cu Igor Dodon, care era clar de la început că nu vor pierde electoratul. Singurii care vor fi afectaţi, vor fi cei din ACUM, ceea ce s-a şi văzut la alegerile locale”, a menţionat politicianul.

Mai mult, spune deputatul de la Bucureşti, dacă vorbim despre dezoligarhizare, trebuie să-l eliminăm şi pe Dodon, şi pe Plahotniuc.

„Nu poţi cu unul să faci alianţă pentru că celălat este rău sau invers. Tocmai de aceea a reapărut această discuţie despre o alianţă ACUM-PD, sigur cu nişte condiţii: cei care au făcut parte din grupul lui Plahotniuc să facă un pas în spate şi să-i lase pe ceilalţi să vină către Blocul ACUM. Pentru că vă asigur, sunt consilieri, primari şi deputaţi democraţi mult mai utili cauzei noastre - unui viitor european pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a spus Codreanu.
Similare
RECOMANDĂRI