Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deşi a fost repus în funcţie de Judecătoria Chişinău, Alexandru Pînzari pleacă de la şefia IGP

Guvernul l-a numit, din nou, în funcţia de şef la IGP pe Alexandru Pînzari. Asta după ce instanţa de judecată a considerat că demiterea lui a fost ilegală şi executivul a fost obligat să îl repună în funcţie. Totuşi, Alexandru Pânzari nu va reveni la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei întrucât şi-a depus deja cererea de demisie. Astăzi, executivul a luat act de aceasta.

Alexandru Pînzari a făcut precizări pe pagina sa socială. El spune că a plecat din funcţie din propria iniţiativă.

„Această decizie este cea mai bună, pentru toate părţile. Sincer, a fost şi este o mare plăcere, dar şi o enormă responsabilitate să fii în serviciul cetăţenilor, mai ales când şi reuşeşti”, a notat fostul şef de la IGP.

Totuşi, el va încasa salariu pentru întreaga perioadă în care a lipsit. Tot statul îi va achita şi cheltuielile pentru asistenţa juridică. Actualul ministrul de interne, Pavel Voicu, care era în fotoliu de ministrul al Apărării atunci când Pînzari a fost demis, spune că acesta a fost dat arată în mod legal.

„Eu mi-am expus atunci un vot acum repunem în funcţie prin decizie judecătorească. Asta nu insemană că eu imi schimb părerea. Era poate necesar de efectuat şi o anchetă de serviciu în continuare”, a declarat ministrul de Interne Pavel Voicu.

Alexandru Pînzari a fost demis de Guvernul Sandu, pe 10 iunie 2019. Această decizie a fost atacată în instanţă, ca fiind ilegală, iar judecătorii iau dat dreptate lui Alexandru Pinzari.
 
Similare
RECOMANDĂRI