Detalii privind accidentul în care a fost implicat Igor Dodon
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Detalii privind accidentul în care a fost implicat Igor Dodon

Ion Ceban, consilierul municipal al Partidului Socialiştilor, menţionează că preşedintele Igor Dodon nu a vrut să dezvăluie detalii despre consecinţele accidentului de duminică, în care a fost implicat cortegiul prezidenţial, fiindcă nu a vrut să pună accentul pe starea sa. Însă, susţine consilierul, în accident au suferit mai multe traumatisme atât şeful statului – la coloana vertebrală, cât şi copilul, dar şi mama sa, care a suportat deja o primă intervenţie chirurgicală.

„Ne rugăm pentru sănătatea familiei prezidenţiale, care din fericire a ieşit fără victime din acel accident foarte şi foarte dubios. După toate evidenţele care reies din imagini, el a fost mai curând unul înscenat, decât întâmplător şi îl tratăm cel puţin ca pe un semnal de avertizare, dacă nu ca pe o tentativă direct la viaţa şi sănătatea şefului statului”, menţionează Ion Ceban într-o postare pe Facebook.

Cât ţine de starea şoferului camionului, acesta a fost transportat la Spitalul raional Străşeni. Directorul instituţiei, Iurie Topor, a declarat pentru IPN că bărbatul a suferit un traumatism cranio-cerebrală şi se afla în stare de şoc. Acesta a primit îngrijirile medicale necesare şi tratament şi în curând urmează să fie externat.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, două maşini din coloana oficială a preşedintelui au fost implicate duminică, 9 septembrie, într-un accident de circulaţie pe traseul Chişinău-Ungheni. Accidentul s-a produs, după ce un camion, condus de un bărbat de 40 de ani, a intrat în depăşire pe contrasens şi a lovit frontal coloana oficială. Automobilul de model „Mercedes”, ce aparţine Serviciului Protecţie şi Pază de Stat, a derapat de pe traseu şi s-a inversat. Ulterior, camionul a tamponat unitatea de transport „VW Touareg” care face parte din coloana oficială, derapând de pe traseu pe acostament.

Ca urmare a accidentului, preşedintele ţării, Igor Dodon, şi doi membri ai familiei sale au fost transportaţi la spital. De asemenea, la spital a ajuns şi şoferul camionului, care s-ar face vinovat de producerea accidentului. În acest caz a fost iniţiat un proces penal pentru  stabilirea tuturor circumstanţelor şi luarea unei decizii legale.

Similare
RECOMANDĂRI