Din cauza restricţiilor, un bărbat a decis să meargă în Ucraina, ocolind punctele de trecere a frontierei
Vizualizari:

Din cauza restricţiilor, un bărbat a decis să meargă în Ucraina, ocolind punctele de trecere a frontierei

Restricţiile de circulaţie transfrontalieră impuse în perioada pandemică a motivat un conaţional să încalce legea, fiind reţinut în timp ce încerca să treacă clandestin frontiera moldo-ucraineană. Reţinerea a avut loc în weekendul trecut.

Patrula Sectorului Poliţiei de Frontieră Tudora-1 a observat pe direcţia Palanca - Beleaevca un bărbat care înainta grăbit spre ieşirea din ţară. Operativ, poliţiştii de frontieră au intervenit în regiune şi la doar 50 metri de linia de frontieră moldo-ucrainean, bărbatul a fost reţinut. Persoana s-a legitimat ca cetăţean moldovean de 35 de ani, cu viza de domiciliu în oraşul Anenii Noi.

În declaraţii, moldoveanul a relatat că intenţiona să ajungă la Odessa, unde locuiesc nişte cunoscuţi. Din considerentul că sunt impuse un şir de măsuri restrictive la trecerea frontierei de stat impuse de partea ucraineană, tânărul a încercat să ajungă în Ucraina prin ocolirea punctului de trecere a frontierei din proximitate.

Poliţiştii de frontieră din Direcţia regională EST continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute în art.27, art.362 (alin.1) CP al RM.

Similare
RECOMANDĂRI