Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Directorii întreprinderilor de stat vor fi demişi dacă nu vor gestiona corect companiile pe care le conduc

Îşi fac treaba sau pleacă acasă! Directorii întreprinderilor de stat şi ai societăţilor în care statul deţine cotă parte riscă să fie sancţionaţi sau chiar să-şi piardă locurile de muncă dacă nu vor gestiona corect aceste companii. Mai nou, activitatea lor va fi verificată în baza unor indicatori de performanţă.

Ce-i drept, acest mecanism va fi creat tot de directorii întreprinderilor, la cererea Agenţiei Proprietăţii Publice. Anunţul a fost făcut astăzi de directorul APP, într-o şedinţă care nu a durat nici cinci minute.
 
Prin aceşti indicatori de performantă va fi apreciată, obiectiv, eficienţa directorilor, se arată încrezător noul director de la Agenţia Pproprietăţii Publice.
 
„Indicatorii să fie măsurabili şi să ofere posibilitatea de a aprecia performanţa directorilor pe toate dimensiunile întreprinderii, precum ar fi cifra de afaceri, costurile de producere, dezvoltarea capacităţii echipei, modernizarea bazei de producere, şi altele”, a spus GHENADIE ŢEPORDEI, director general, Agenţia Proprietăţii Publice.
 
Directorilor li s-a dat termen 10 zile pentru a stabili acest set de indicatori. În baza acestora, se va face o evaluare trimestrială a fiecărui şef de întreprindere, iar rapoartele vor fi făcute publice.
 
„În funcţie de rezultatele evaluărilor vor deriva fie premiile sau sancţiunile, a declarat Ghenadie Ţepordei.
 
Întregul discurs al directorului APP, Ghenadie Ţepordei, nu a durat decât 4 minute. Şefilor de întreprinderi, prezenţi la şedinţă nu li s-a dat cuvântul.

 De altfel, Ghenadie Ţepordei nu s-a arătat deranjat de faptul că întrunirea, care a durat atât de puţin, a fost, de fapt, un simplu monolog.
 
„ Păi asta este o primă şedinţă cu administratorii în acest format. Ăăăă, le-am pus sarcinile în faţă”, a spus Ghenadie Ţepordei.
 
Cât despre indicatorii de performanţă, şefii de întreprinderi spun că e un nou mecanism care îi va mobiliza. 
 
 Termenul limită pentru crearea acestui mecanism este 1 iunie. În Republica Moldova sunt, în total, circa 200 de întreprinderi de stat.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI