DOC. Alexandru Pînzari a fost demis ilegal din funcţia de şef al IGP. Decizia Judecătoriei Chişinău
Vizualizari:

DOC. Alexandru Pînzari a fost demis ilegal din funcţia de şef al IGP. Decizia Judecătoriei Chişinău

magistraţii de la Judecătoria Chişinău sediul Rîşcani, au stabilit că Alexandru Pînzari a fost demis ilegal din funcţia de şef al IGP.

Hotărîrea Guvernului din 10 iunie 2019 prin care Alexandru Pînzari a fost sancţionat disciplinar cu demiterea din funcţia de şef al IGP a fost anulată de către JUDECĂTORI. Aceştia au stabilit că Pînzari a fost demis ilegal, urmând să fie restabilit în funcţie.

Totodată, MAI şi Guvernul, conform aceleiaşi hotărâri ale magistraţilor, urmează să-i achite lui Pînzari salariul pentru absenţa forţată de la muncă pentru perioada din data eliberaării ilegale din funcţie până în data restabilirii în funcţie şi să-i plătească despăgubiri de 5000 de lei cu titlul de asistenţă juridică.


( Sursa foto: deschide.md )

Hotărârea judecătorească urmează a fi executată imediat în partea care ţine de reangajarea în serviciu a lui Alexandru Pînzari şi achitării unui salariu mediu.

Decizia ca Alexandru Pînzari să fie demis din funcţia de şef al IGP a venit ca urmare a solicitării fostului ministru de Interne Andrei Năstase.

Similare
RECOMANDĂRI