DOC. Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea în R. Moldova, actualizată
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

DOC. Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea în R. Moldova, actualizată

A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate ca zonă roşie, pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.


Potrivit Ministerului Sănătăţii, leste elaborată în conformitate cu p. 3.1. din Hotărîrea nr. 57 din 17 iulie 2021 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.

Indicatorul pentru includere în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile care este mai mare de 100 cazuri la 100.000 populaţie.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, şi vin, direct sau în tranzit, din statele pentru care se impune regimul de autoizolare, vor completa în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 (paisprezece) zile. 
Similare
RECOMANDĂRI