DOC. Semnătura lui Ilan Şor, de pe un proiect de Hotărâre a Parlamentului, a fost falsificată
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

DOC. Semnătura lui Ilan Şor, de pe un proiect de Hotărâre a Parlamentului, a fost falsificată

Semnătura aplicată de deputatul Ilan Şor pe Proiectul de Hotărâre a Parlamentului nr. 463/2020 a fost falsificată. Acesta e răspunsul Procuraturii Anticorupţie la sesizarea deputatului PAS Dumitru Alaiba. Totuşi, deşi Procuratura recunoaşte că semnătura este falsă, procurorul a decis să nu pornească dosar penal, din motiv că „deşi, formal, fapta conţine semnele infracţiunii prevăzute de art. 332 Cod Penal, fiind lipsită de importanţă, nu prezintă gradul prejudiciabil al unei infracţiuni”.

Astfel, potrivit raportului de constatare tehnico-ştiinţifică nr. 13 din 25 ianuarie 2021, semnăturile lui Ilan Şor aplicate pe proiectul hotărârii şi pe nota informativă „nu au fost executate de către cet. Ilan Şor, dar de o altă persoană prin imitare servilă, astfel, fiind falsificate”.

„E o decizie prematură – în cel mai bun caz. A fost comis fals în acte publice – lucru expertizat. Cineva trebuie să răspundă. Nu sunt de acord cu această decizie şi o să depun un demers Procurorului General Stoianoglo solicitându-i respectuos să anuleze ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale şi să pornească un dosar penal pe acest fapt. Şi cine a falsificat – să plătească. Toleranţa zero faţă de corupţie înseamnă anume asta”, scrie deputatul Dumitru Alaiba pe blogul său. 
 

Similare
RECOMANDĂRI