Documentar filmat la pas, în România. Producătorul Charlie Ottley a mers cu echipa sa pe Via Transilvanica
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Documentar filmat la pas, în România. Producătorul Charlie Ottley a mers cu echipa sa pe Via Transilvanica

Via Transilvanica, traseul turistic de 1.000 de kilometri, pe care l-au creat şi îl amenajează voluntarii, l-a cucerit pe Charlie Ottley. Cunoscutul realizator de filme care promovează România pregăteşte un nou documentar chiar despre acest traseu. Şi pentru a arăta că este un fan al traseului, Charlie şi echipa de filmare şi-au tatuat marcajul turistic al acestuia: un T încercuit.


Charlie Ottley, englezul îndrăgostit de Carpaţii României, a ajuns pe Via Transilvanica. Filmează pentru un documentar despre turismul din România. Merge la pas împreună cu un grup de prieteni pe traseul gândit de Tasuleasa Social. Îl însoţesc alpinistul Alex Găvan, muzicianul Mihai Toma şi Călin Ile, preşedintele Federaţiei Hotelierilor din România.

Charlei Ottley: "Nu am ştiut la ce să mă aştept, cât de avansată este, dacă este o cărare sau un drum. Aproape n-am călcat pe asfalt de trei zile, de când am plecat. Am fost off-road aproape tot timpul şi chiar când am mers pe şosele am trecut prin sate mici, pitoreşti".

Echipa de filmare a pornit de la Vatra Dornei şi a parcurs pe jos peste 60 de km în trei zile. A traversat sate şi a poposit la pensiuni sau în casele localnicilor.

Filmările s-au încheiat în apropiere de Pasul Tihuţa, acasă la Tasuleasa Social, unde grupul a fost întâmpinat de fraţii Alin şi Tibi Uşeriu. Charlie Ottley i-a anunţat că şi-a făcut un tatuaj cu semnul Via Transilvanica:

Charlie Ottley: "E unul dintre cele mai frumoase trasee din lume".

Via Transilvanica are 1.000 de km, începe la mănăstirea Putna, în nordul ţării, şi ajunge până la podul lui Apolodor, la Dunăre.

Via Transilvanica trece prin 10 judeţe, iar când va fi gata se estimează că va fi parcurs de câteva sute de mii de persoane, anual.

Similare
RECOMANDĂRI