Documentarul ”Colectiv”, propunerea României la premiile Oscar 2021
Vizualizari:

Documentarul ”Colectiv”, propunerea României la premiile Oscar 2021

Conform Centrul National al Cinematografiei / Romanian Film Centre, documentarul “Colectiv” în regia lui Alexander Nanau, este propunerea României la premiile Oscar 2021, secţiunea "Cel mai bun lungmetraj internaţional", anterior numită “Cel mai bun film străin”. Este prima oară când un documentar este propunerea României în competiţia pentru premiile Academiei Americane de Film.

Distribuitorii americani ai filmului, Magnolia Pictures şi Participant, vor înscrie filmul “colectiv” şi pentru secţiunea "Cel mai bun film documentar". Participarea unui film la două secţiuni îi sporeşte şansele de a fi nominalizat. Anul trecut de exemplu, Honeyland, apreciatul documentar din Macedonia de Nord, a intrat în istorie ca primul documentar nominalizat simultan la secţiunile "Cel mai bun film documentar" şi "Cel mai bun lungmetraj internaţional".

"Este o mare onoare pentru noi să fim învestiţi cu atâta încredere de către comisia CNC. Ne aflăm cu adevărat în plină epocă de aur a documentarului, iar faptul că aceste filme încep să primească recunoaştere pe o scară atâta de largă este foarte încurajator. Suntem convinşi că povestea “colectiv” va ajunge la cât mai mulţi oameni, ea fiind susţinută de eforturile partenerilor noştri americani în lungul drum care ne aşteaptă. Va fi o competiţie atipică, într-un an complicat, în care standardele de eligibilitate s-au lărgit, iar numărul documentarelor eligibile a devenit imens. Competiţia de abia acum începe, iar noi mergem mai departe cu optimism şi responsabilitate", a declarat Alexander Nanau.

Similare
RECOMANDĂRI