Dodon merge mâine la Moscova să discute cu „Gazprom” reducerea preţului de livrare a gazului natural pentru R. Moldova
Sursa foto:Facebook: Igor Dodon Vizualizari:

Dodon merge mâine la Moscova să discute cu „Gazprom” reducerea preţului de livrare a gazului natural pentru R. Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va întreprinde, mâine, o scurtă vizită de lucru la Moscova, unde va discuta cu autorităţile Federaţiei Ruse şi conducerea S.A. „Gazprom” reducerea preţului de livrare a gazului natural pentru Republica Moldova.

„Subiectul respectiv va fi abordat în cadrul discuţiilor mele cu autorităţile din Federaţia Rusă, dar şi cu conducerea S.A. „Gazprom”. Un eventual consens în aceste negocieri ar permite să diminuăm semnificativ necesitatea majorării tarifelor la gazele naturale”, scrie şeful statului pe o reţea de socializare. 

Preşedintele a avut astăzi dicuţii la acest subiect cu ministrul Economiei şi Infrastructurii Vadim Brînzan şi candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al „Moldovagaz” S.A, Vadim Ceban.

Potrivit lui Dodon, există informaţie preventivă despre diferite scheme frauduloase puse în aplicare în sistemul energetic în general şi în stucturile „Moldovagaz”, în particular, care au impact semnificativ asupra costurilor interne şi, implicit, asupra tarifelor la gaze.

În contextul în care a fost majorat preţul de import al gazelor naturale, „este evidentă necesitatea iniţierii unor negocieri cu furnizorul de gaze naturale, cu scopul obţinerii unor reduceri”, subliniază Igor Dodon.

„În cadrul discuţiei am atras atenţia asupra necesităţii demarării negocierilor cu partea rusă pentru încheierea unui nou contract pentru livrarea de gaze naturale şi tranzitul acestora după 1 ianuarie 2010”, mai spune şeful statului.
Similare
RECOMANDĂRI