Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Domnitorul Ştefan cel Mare, comemorat la Soroca

Astăzi se împlinesc 516 ani de la moartea Domnitorului Ştefan cel Mare. În pofida pandemiei, la Soroca, în cetatea marelui domnitor, a fost organizată o comemorare. Câţiva actori au redat atmosfera de acum cinci secole, spre încântarea celor câţiva vizitatori.

An de an, pe 2 iunie, fortăreaţa de la Soroca era arhiplină. Astăzi, din cauza epidemiei de coronavirus, puţini au trecut pragul Cetăţii. Chiar şi aşa, îndemnul domnitorului Ştefan cel Mare a răsunat peste veacuri pentru cei prezenţi.

„In aceasta zi a fost mereu comemorat in aceasta cetate, cea mai mica, dar era plina cu oameni, se vorbea despre Stefan, vitejii, biserici si faptul ca ne.a lasat o tara mare si puternica”, a spus NICOLAE BULAT, directorul muzeului Cetatea Soroca.

Anual am participat la aceasta zi de comemorare si azi nu am putut fi indiferent si sa cream impresia ca Stefan este viu in inimile noastre”, a spus GHEORGHE ŞEVCIUC, actor

De dimineaţă, în bisericuţa amenajată în cetate, au fost aprinse lumânări la icoana domnitorului. Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost canonizat în 1992 de Biserica Ortodoxă Română.
Similare
RECOMANDĂRI