Două avioane uşoare s-au ciocnit în aer, în judeţul Suceava, în timpul unui antrenament. Un pilot a murit, altul este grav rănit
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Două avioane uşoare s-au ciocnit în aer, în judeţul Suceava, în timpul unui antrenament. Un pilot a murit, altul este grav rănit

Două avioane uşoare s-au ciocnit în aer, apoi s-au prăbuşit, sâmbătă, în judeţul Suceava. Un pilot a murit, un altul este grav rănit şi a fost preluat de un elicopter SMURD pentru a fi transportat la Iaşi.

Potrivit IGSU, după ciocnire, cele două avioane uşoare s-au prăbuşit în afara pistei. Piloţii au rămas blocaţi în interior. Unul dintre ei a fost declarat decedat, la sosirea echipelor speciale. Al doilea era în stare gravă.

Au intervenit de urgenţă o autospecială complexă de stingere şi descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD şi un echipaj SAJ.

„S-a intervenit urgent. Din păcate, avem un pilot decedat, celălalt urmează să fie transporat cu elicopterul la Iaşi”, a declarat secretarul de stat, Raed Arafat.

"Coliziunea a avut loc în aer. Cele două avioane se antrenau în perspectiva unui miting aviatic care urma să aibă loc pe Aeroportul Internaţional ”Ştefan cel Mare”, a spus Mirela Adomincăi, prefectul judeţului Iaşi.

Cele două avioane de mici dimensiuni efectuau un zbor de antrenament, deasupra localităţii Frătăuţii Vechi din judeţul Suceava.

Pentru această după-amiază, la Suceava era programat un miting aviatic, „Suceava Air Show 2018”, organizat de Consiliul Judeţean Suceava şi Aeroportul Internaţional ”Ştefan cel Mare”.

Similare
RECOMANDĂRI