Dragoş Tudorache: Niciun interes din partea Guvernului de a se întâlni cu mine
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dragoş Tudorache: Niciun interes din partea Guvernului de a se întâlni cu mine

Deşi se află de mai bine de trei luni în funcţie, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova nu a avut nicio discuţie cu niciun oficial al guvernării de la Chişinău.

„Se pare că nu este niciun interes din partea Guvernului de a se întâlni cu mine. Am aflat, de exemplu, din întâmplare că dl Chicu va veni la Bruxelles”, afirmă Dragoş Tudorache.

„Până acum, de la schimbarea guvernului, singura interacţiune oficială la care am participat şi eu a fost întâlnirea celor două delegaţii parlamentare, întâlnire care de altfel a decurs foarte bine, s-a finalizat cu o rezoluţie care, din punctul meu de vedere, reprezenta nivelul dialogului la acel moment şi poziţiile celor două părţi. Ceea ce m-a surprins neplăcut imediat după acea întâlnire este faptul că toţi membrii delegaţiei parlamentare moldovene au fost schimbaţi a doua zi după ce s-au întors, printr-un gest politic pe care eu nu l-am înţeles”, a declarat, la Europa Liberă, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova.

Dragoş Tudorache a mai spus că nu a discutat cu niciun oficial al guvernului Chicu şi asta pentru că nu a existat nicio iniţiativă din partea guvernării de la Chişinău. Europarlamentarul a mai spus că a aflat întâmplător că premierul Ion Chicu va merge la Bruxelles săptămâna aceasta.

„Se pare că nu este nici un interes din partea guvernului să se întâlnească cu mine şi nu ştiu dacă datorită poziţiilor mele nu foarte pozitive în ultima vreme la adresa guvernului, asta e pentru dumnealor să judece, dar la nivel de executiv într-adevăr până acum eu unul nu am avut niciun fel de contact. Sper totuşi. Urmează să vin la Chişinău în luna martie pentru o misiune oficială ca raportor şi ca membru care a preluat, de fapt, toate dosarele care ţin de Moldova în Parlamentul European. Sper să fie o misiune în care să pot să am şi un dialog cu Guvernul Republicii Moldova şi să vedem şi ce poziţie vor avea atunci”, a mai declarat raportorul.

„Izolarea, dacă ea şi există, vine din partea guvernului şi autorităţilor de la Chişinău. Să ştiţi că pe partea europeană toată lumea este pregătită, este deschisă la un dialog, este, de fapt, foarte interesată ca agenda reformatoare de la Chişinău să continue aşa cum ea a fost începută anul trecut. Toată lumea are interes ca ajutorul financiar să continue. Deci, pe partea europeană toată lumea este pregătită la dialog şi la continuarea colaborării foarte bune, trebuie ca şi Guvernul de la Chişinău să vrea acelaşi lucru”, a punctat Dragoş Tudorache.

Similare
RECOMANDĂRI