Dragostea uneşte fraţii. Un profesor de religie inspiră românii de pe ambele maluri ale Prutului să se ajute reciproc
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dragostea uneşte fraţii. Un profesor de religie inspiră românii de pe ambele maluri ale Prutului să se ajute reciproc

Vasile Postolachi, profesor de religie în judeţul Botoşani, a desfăşurat de curând activitatea „Dragostea care uneşte fraţii”, prin care a strâns fonduri pentru familiile afectate de inundaţii din judeţ, dar şi pentru cele vulnerabile din Trebujeni, Basarabia. Ajutoarele au ajuns peste Prut prin Părintele Sergiu Aga de la Parohia „Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului”.

După ce satele botoşănene Miorcani şi Rediu au fost afectate de inundaţii la sfârşitul lunii iunie, Vasile Postolachi, profesorul de Religie din comuna Rădăuţi-Prut, s-a hotărât să strângă fonduri pentru a ajuta câteva familii. A făcut aceasta în cadrul proiectului transfrontalier „Cartea uneşte inimi”, prin care face periodic acţiuni caritabile cu bani donaţi de românii din diaspora, notează basilica.ro.

Profesorul a pus în mişcare o colectă şi a cumpărat alimente pentru şapte familii din Miorcani şi Rediu, judeţul Botoşani. Cinci familii din Rediu, cele mai afectate de inundaţii, au primit şi câte un mic sprijin financiar de 500 de lei.

„În ajutorul fraţilor din Rediu şi Miorcani au venit şi două persoane din Basarabia, unul student şi unul procuror, care au demonstrat cu aceasta că sângele apă nu se face”, spune Vasile Postolachi.

La rândul lor, tot prin intermediul profesorului, şi botoşănenii au donat pentru şapte familii din Basarabia. Cu banii strânşi, părintele Sergiu Aga din Orhei a cumpărat alimente, produse de igienă şi alte lucruri de necesitate pe care le-a donat familiilor din satul Trebujeni, raionul Orhei.

Acţiunea a avut loc, simbolic, chiar de sărbătoarea Sfântului Ştefan cel Mare. Printre obiectele donate a fost şi o plită achiziţionată de un student basarabean din bursa lui de studii pe o lună.
 

„Activitatea «Dragostea care uneşte fraţii», derulată datorită implicării celor cu suflet mare de pe ambele maluri ale Prutului, doreşte să fie doar un început al unei colaborări de durată, căci nevoile oamenilor nu se opresc aici”, spune profesorul Vasile Postolachi. El a postat pe Facebook un mesaj de mulţumire şi lista donatorilor.

Profesorul vrea să continue să ajute atât familiile din România, dar şi pe Părintele Sergiu Aga, care are în desfăşurare proiectul de construcţie a Centrului Social Filantropia din Orhei.

„Este impresionant şi emoţionant să vezi mobilizarea oamenilor, de la studenţi la deputat, de la români de pe ambele maluri ale Prutului la români din străinătate. Faptul că între donatori am avut şi o fostă elevă, mi-a demonstrat că ţelul meu de la ora de Religie a dat roade. Bunul Dumnezeu să răsplătească înmiit!”, a declarat Vasile Postolachi.

La ora de Religie, profesorul le spune mereu elevilor săi: ,,Dacă vă văd că sunteţi dornici să faceţi bine, înseamnă că ora de Religie şi-a atins scopul”.

Similare
RECOMANDĂRI