După blocul prăbuşit ieri la Otaci, toate şcolile, grădiniţele dar şi clădirile din localităţile care au avut de suferit în urma ploilor vor fi verificate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După blocul prăbuşit ieri la Otaci, toate şcolile, grădiniţele dar şi clădirile din localităţile care au avut de suferit în urma ploilor vor fi verificate

Toate şcolile, grădiniţele, precum şi blocurile din localităţile care au avut de suferit în urma ploilor vor fi verificate de către specialiştii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Indicaţia a fost dată de către Prim-ministrul Maia Sandu în debutul şedinţei Guvernului de astăzi, după ce în seara zilei de ieri s-a prăbuşit un bloc de locuit din oraşul Otaci.

„36 de familii au trecut prin momente de groază, oamenii şi-au pierdut averea muncită cu greu timp de o viaţă. Este foarte bine că toată lumea este vie şi sănătoasă. Oamenii au fost evacuaţi din această clădire şi le-a fost asigurată cazare temporară. Foarte important, ca nimeni din acel bloc să nu intre în clădirea avariată încercând să-şi salveze lucrurile. Salvatorii se vor ocupa de acest lucru, dacă va fi sigur.”, a precizat premierul.

Totodată, Şeful Guvernului a solicitat instituţiilor de profil să efectueze cât de curând evaluarea pagubelor materiale şi să fie găsită cea mai potrivită modalitate de compensare a cetăţenilor pentru daunele produse, dat fiind faptul că blocul nu va mai putea fi restabilit.


VIDEO. UPDATE/ Bloc de locuit, prăbuşit la Otaci: Salvatorii verifică dacă sub ruine nu sunt oameni

 


VIDEO, FOTO. Cauzele prăbuşirii blocului cu 9 etaje de la Otaci. Locatarii au făcut modificări neautorizate

 

VIDEO. Blocul de la Otaci, prăbuşit ieri, va fi demolat

Similare
RECOMANDĂRI