Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După ce a pierdut Preşedinţia, Igor Dodon aplică tactica pământului pârjolit pentru a crea haos în Republica Moldova, declaraţie

După ce a pierdut preşedinţia, Igor Dodon aplică tactica pământului pârjolit pentru a crea haos în Republica Moldova. E un semnal de avertisment pentru basarabeni, dat de fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, într-o ediţie specială de la TVR MOLDOVA.

Tănase este convins că prin demisia Guvernului Chicu şi deciziile adoptate în grabă de majoritatea parlamentară ŞOR – PSRM, Dodon vrea să pună responsabilitatea haosului creat pe umerii noului preşedinte Maia Sandu. 

ALEXANDRU TĂNASE, ex-preşedinte al Curţii Constituţionale: "Ceea ce au făcut socialiştii în ultimele 3 săptămâni de zile, mă refer la acele legi votate în Parlament, eii au aplicat tactica "câmpului pârjolit", ei au ars totul în spatele lor. Ei au adoptat o serie de decizii foarte periculoase, care au minat terenul viitorului Guvern. Republica Moldova urmează să se confrunte cu o recesiune fără precedent". 

Prin aceste acţiuni, crede Tănase, Dodon ar încerca să pregătească o revanşă faţă de Maia Sandu. 

ALEXANDRU TĂNASE, ex – preşedinte al Curţii Constituţionale: "Plasând, prin intermediul holdingului pe care îl controlează, plasând mesaje false, precum că toată responsabilitatea din această ţară i-ar aparţine Maiei Sandu, ceea ce este fals. Republica Moldova este guvernată, la ora actuală, în totalitate de Igor Dodon. Nu are nicio importanţă că el a predat cheile de la preşedinţie şi a plecat din palatul prezidenţiale. Toate pârghiile puterii se află, la ora actuală, în mâinile lui Igor Dodon şi a Guvernului Chicu". 

Mai mult, spune Alexandru Tănase, Igor Dodon ar încerca să submineze actul de guvernare. 

ALEXANDRU TĂNASE, ex – preşedinte al Curţii Constituţionale: "Decizia lui Chicu de a refuza exercitarea funcţiei de premier până la învestirea noului Guvern, precum şi deciziile orchestrate ale celorlalţi miniştri, demonstrează foarte clar că ei, în situaţia dată, vor să creeze haos, pe care să-l plaseze în totalitate pe spatele Maiei Sandu. Nu îmi amintesc un caz in istoria R. Moldova în care cineva ar fi aruncat ţara într-un haos atât de mare cum a făcut Igor Dodon prin ultimele sale decizii".    

Igor Dodon se află într-o vizită la Moscova şi nu am reuşit să luăm legătura cu el pentru a comenta aceste acuzaţii. 
Similare
RECOMANDĂRI