E-factura a fost amânată, o vom avea abia din 1 iulie 2020. Alaiba: „De râsul găinilor. Mi-e ruşine”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

E-factura a fost amânată, o vom avea abia din 1 iulie 2020. Alaiba: „De râsul găinilor. Mi-e ruşine”

Factura fiscală în format electronic, emisă de către agenţii economici în cadrul operaţiunilor de achiziţii publice, va fi obligatorie din 1 iulie 2020. Parlamentul a aprobat în lectura a doua, în şedinţa plenară de astăzi, modificarea termenului de punere în aplicare a normei respective, substituind data de 1 iulie 2019 cu 1 iulie 2020.

Motivele amânării cu un an a implementării modificărilor legislative sunt de natură tehnică şi financiară din partea agenţilor economici.

Potrivit autorului proiectului, Preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, Igor Munteanu, urmează a fi achiziţionate sisteme interne de facturare, care ar delimita beneficiarii cu livrări impozabile în cadrul achiziţiilor publice, se arată în comunicatul Parlamentului Republicii Moldova.

Deputatul Dumitru Alaiba spune ca aceasta a fost amânată pentru că nu s-a acţionat la timp, a apărut o problemă. În loc să facă reforme, făceau scheme.

„Am luptat pentru această e-factură din 2014 până în 2016, până am plecat din guvern. Sunt oameni care au luptat până în acest moment. Dar sunt oameni, care au luptat împotriva e-facturii.

De râsul găinilor. Mi-e ruşine. Timp de 6 ani, implementăm o amărâtă de e-factură. O reformă atât de punctuală,” a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook. 

Similare
RECOMANDĂRI