Eduard Harunjen spune că nu are nicio frustrare legată de activitatea sa şi nu va demisiona benevol din funcţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Eduard Harunjen spune că nu are nicio frustrare legată de activitatea sa şi nu va demisiona benevol din funcţie

Procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, afirmă că nu are nicio frustrare legată de activitatea sa şi, respectiv, nu are motive de a demisiona benevol din funcţie. Acesta spune că cei care-i cer acum demisia de onoare vin din zona politicului: „Pentru mine politicul niciodată nu a însemnat nimic. În activitatea mea nici nu m-au ajutat, nici nu m-au încurcat să devin procuror general, de aceea eu las în afara atenţiei orice declaraţie politicăl”, a declarat Harunjen pentru TV8.md.

„Nu am auzit oameni din societate care să-mi ceară demisia, haideţi să facem distincţie între societate şi politic. În primul rând trebuie să înţelegem că, atunci când politicul cere demisia unui procuror, este o chestiune, iar atunci când societatea, oamenii care sunt nemulţumiţi de prestaţia procurorului sau colectivul care este nemulţumit cere demisia procurorului, atunci este cu totul altceva”, a mai spus procurorul general.

Şeful Procuraturii Generale spune că noua guvernare ar fi interesată să ţină sub control organele procuraturii, dar o eventuală plecare a sa din funcţie ar fi posibilă doar în condiţiile în care s-ar opera anumite modificări la actuala legislaţie: „Există discuţii, eu le urmăresc cu atenţie, toate discuţiile în jurul sorţii de mai de parte a Procuraturii. Evident că fiecare forţă politică va încerca să facă diferite chestiuni pentru ca să încerce să controleze într-un fel sau altul Procuratura. Procuratura deocamdată va activa aşa cum activează, dacă vor fi vreodată modificări de legi sau mecanisme legale, instituite legal şi constituţional, care ar pune la îndoială sau care mă vor impune ca eu să fac anumite acţiuni, atunci eu mă voi subordona fiecărei prevederi legale cu excepţia la îndrumările care vin zona politicului”, a declarat procurorul general.

Astăzi ministrul de Interne Andrei Năstase a adresat un denunţ la Procuratura Generală prin care solicită suspendarea provizorie din funcţie a judecătorilor Curţii Constituţionale, tragerea la răspundere a acestora şi ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vlad Plahotniuc.

Similare
RECOMANDĂRI