Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Elon Musk i-a dat replică lui Dmitri Rogozin, care a ridiculizat de mai multe ori SUA îndemnându-le să folosească trambulina pentru a zbura în spaţiu

Trambulina funcţionează! Aşa a dat replica fondatorul SpaceX, Elon Musk, ironiilor repetate ale şefului agenţiei spaţiale ruse, privind incapacitatea Statelor Unite de a efectua zboruri spre Staţia Spaţială Internaţională. Musk s-a amuzat pe seama lui Dmitrii Rogozin după ce, sâmbătă, Space X a lansat cu succes o rachetă pe orbită, marcând primul zbor spaţial de pe teritoriul SUA în ultimii aproape 10 ani.

Cunoscut pentru declaraţiile sale scandaloase în adresa ţărilor occidentale, şeful "Roskosmos", Dmitrii Rogozin, a ridiculizat de mai multe ori Statele Unite îndemnându-le să folosească o trambulină pentru a zbura în spaţiu. Rogozin a adresat pentru prima dată această replică în 2014, când Rusia a refuzat să mai ofere Statelor Unite propria rampă de lansare a rachetelor din cauza sancţiunilor americane impuse pe fondul anexării peninsulei Crimeea.

DMITRII ROGOZIN, director "Roskosmos": "Dacă ei (n.r. americanii) vor să aplice o lovitură potenţialului economic rus privind construcţia rachetelor, atunci să-şi trimită astronauţii cu ajutorul trambulinei spre Staţia Spaţială Internaţională."

După această declaraţie repetată continuu timp de şase ani, fondatorul SpaceX, Elon Musk, i-a răspuns într-o conferinţă de presă cu o glumă.  

ELON MUSK, fondator SpaceX: "Trambulina funcţionează. Asta este o glumă între noi."

Gluma lui Elon Musk a devenit virală pe reţelele sociale din Rusia, iar Dmitrii Rogozin a fost ridiculizat de numeroşi internauţi. Un purtător de cuvânt al agenţiei spaţiale ruse şi-a exprimat nedumerirea faţă de ceea ce a numit isteria declanşată de lansarea cu succes a capsulei Crew Dragon. "Ceea ce ar fi trebuit să se întâmple de mult timp s-a întâmplat", a adăugat el, făcând apel la calm. Această lansare a marcat şi primul zbor pe orbită al unor astronauţi la bordul unui vehicul spaţial construit de o firmă privată. Preşedintele american, Donald Trump, a numit această lansare incredibilă şi a precizat că acesta este doar începutul, iar obiectivul rămâne planeta Marte. Între timp, capsula SpaceX Crew Dragon, s-a cuplat cu succes, duminică, la Staţia Spaţială Internaţională.
Similare
RECOMANDĂRI